6 bijzondere woningen die in 2021 te koop stonden


8.226 keer gelezen

Vind jij het heerlijk om op websites te kijken naar bijzondere woningen? Misschien droom je er zelfs wel van om in zo’n woning te wonen! Een fort, watertoren, kerk of woonboot. Deze 6 bijzondere huizen stonden in 2021 te koop.

1. Fort Hedikhuizen


Bron: Redres de Bouwkunstmakelaar

Een houten brug brengt je over de gracht, via een poort kom je op het binnenterrein van de indrukwekkende vesting. Metersdikke muren bieden bescherming bij naderend onheil. Dit bouwwerk komt zo uit een jongensboek. Fort Hendrikhuizen werd gebouwd in 1862 en hoort bij dé Hollandse Waterlinie. Een bouwwerk met een lange, tot de verbeelding sprekende geschiedenis. Vraagprijs: 1.500.000 euro.

2. Watertoren Vlissingen


Bron: Funda

Dit 35 meter hoge Rijksmonument werd in 1939 gebouwd in stijl van de Amsterdamse School: zakelijk en minimalistisch. De toren heeft 5 verdiepingen met hierop nog een toppaviljoen. Vanaf hier heb je zeker een prachtig uitzicht over Vlissingen! Het naastgelegen woonhuis werd in 2007 gebouwd. De vraagprijs voor de watertoren met verschillende bijgebouwen: 2.500.000 euro.

3. Roode Huys Utrecht


Bron: Redres de Bouwkunstmakelaar

Alsof je in een tijdscapsule stapt. Het 17e-eeuwse Roode Huys ligt vlak onder de Dom van Utrecht en werd gebouwd tussen 1618 en 1620. Op de gevel zaten vele lagen verf. Daaronder bleek een rode laag te zitten. Hieraan heeft de woning de naam te danken. Wat deze woning echt bijzonder maakt? Dat is het interieur dat grotendeels nog in de oorspronkelijke staat is. Een echte parel voor architectuurliefhebbers en historici. De vraagprijs: 1.600.000 euro.

4. Molen Maurik


Bron: Redres de Bouwkunstmakelaar

Hollandser wordt het niet. Deze korenmolen is gebouwd in 1873 op de fundamenten van het in 1417 verwoeste kasteel Maurik. Aan deze geschiedenis heeft de molen de gracht rondom te danken. In 2006 is de molen volledig gerestaureerd. En het resultaat mag er zijn! De vraagprijs van de molen én verschillende bijgebouwen: 1.160.000 euro.

5. Hemels loft Maastricht


Bron: Funda

Aan de rand van het centrum van Maastricht staat deze imposante kerk. Ondanks dat de kerk “maar” 100 jaar oud is, is dit al een rijksmonument én een van de iconen van Maastricht. Een kerk met een bijzondere geschiedenis. Het had weinig gescheeld of de kerk was afgebroken. Gelukkig is er een nieuwe bestemming gevonden. Tegenwoordig doet de kerk dienst als modern laboratorium en stadsvilla. De vraagprijs voor de stadsvilla: 1.900.000 euro.

6. Woonschip LLotte Amsterdam


Bron: Redres de Bouwkunstmakelaar

Niet wonen aan de grachten van Amsterdam, maar erin! Vrijheid middenin de stad. Deze typisch Amsterdamse woonboot ligt pal voor de Nationale Opera & Ballet van Amsterdam. De gemoderniseerde “Tjalk” is gebouwd in 1901 en is wel 26 meter lang. Geniet vanaf één van de twee terrassen van een uniek uitzicht over de Amstel! Vraagprijs: 700.000 euro.

Geïnspireerd? Ontdek jouw mogelijkheden!

Houd het niet langer bij dromen! Misschien vind jij in 2022 wel jouw droomwoning. Vraag een gratis hypotheekgesprek aan bij Academica. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!