5 woontrends voor het najaar


11.958 keer gelezen

Het is herfst! Dit betekent dat we weer vaker in huis te vinden zijn. Hét moment om jouw interieur een update te geven! Zorg dat je deze 5 woontrends voor dit najaar niet mist.

Trend 1: wilde printjes

Behang mag opvallen dit najaar! Geef eens een muur in jouw kamer een wild printje. Je hele kamer krijgt hierdoor een hele andere uitstraling! Kan je nog geen afscheid nemen van de zomer? Kies dan voor een tropisch behang. Botanische printjes zijn helemaal hip.

Trend 2: natuur in huis

Stap maar vast in de auto richting het tuincentrum. De plant is dit najaar niet meer weg te denken uit het interieur. De Monstera, Orchidee of Cactus. Alles mag! Het motto: je hebt nooit teveel planten in huis. En je mag verder denken dan dat kleine ‘pannenkoekplantje’ in de vensterbank. Grote planten die écht deel uitmaken van je interieur maken het verschil.

Trend 3: rond, ronder, rondst

Rechthoekige vormen maken plaats voor organische vormen. Een rond vloerkleed, een ronde eettafel, ronde salontafels, ronde spiegels of een ronde poef. Eigenlijk is alles goed, als het maar rond is!

Trend 4: luxe materialen

Back to the 20’s! Zachte, luxe stoffen als velvet, velours en fluweel geven je woonkamer een warme uitstraling. Van stoel, bank en poef tot kussens. Ook dit najaar zien we weer een heel scala aan meubels en accessoires van deze luxe stoffen. Nadeel: deze meubels zijn zéér trendgevoelig. Denk dus nog wel even na voor je die dure bank in velours koopt. Kies eerder voor een leuke poef of kussen.

Trend 5: Spiced Honey

Volgens het bekende verfmerk Flexa is ‘Spiced Honey’ dé kleur van 2019. Een warme, amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing. De kleur is erg veelzijdig, afhankelijk van de sfeer die jij in jouw huis wilt creëren. Van rustgevend en rustig, tot knus of levendig. Benieuwd hoe? Neem eens een kijkje op de website van Flexa.

Wil je écht met de laatste trend meegaan? Kies dan voor de kleur van 2020: ‘Tranquil Dawn’.

Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn!

Pak jij het liever groter aan en wil je die uitbouw of die nieuwe keuken eindelijk realiseren? Of misschien zelfs een compleet nieuwe woning? Bekijk eerst wat de mogelijkheden zijn: vraag een gratis hypotheekgesprek aan bij Academica. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder jouw gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!