5 verbouwingen boven de 20.000 euro. Zo financier je die!


11.055 keer gelezen

Wil je jouw woning uitbreiden, verbeteren of luxer maken? Dikke kans dat je hiervoor moet verbouwen. Natuurlijk zijn de kosten van een verbouwing afhankelijk van de grootte van je woning en je wensen. Bij de volgende 5 verbouwingen moet je in elk geval rekening houden met een kostenplaatje van 20.000 euro of meer. Geen zorgen: we vertellen je gelijk  hoe je een verbouwing kunt financieren met een verbouwingshypotheek.

1. Aanbouw woning

Woon je in jouw droomhuis, maar kom je toch net wat ruimte tekort? Bijvoorbeeld voor jouw droomkeuken. Dan is een aanbouw in veel gevallen een mooie oplossing om extra vierkante meters te creëren. Een aanbouw kost gemiddeld tussen de 30.000 en 40.000 euro. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. 

Aanbouw woning

2. Dakopbouw

Lever je liever geen tuin in voor een uitbreiding van je woning, maar wil je wel graag extra woonruimte? Dan is een dakopbouw in veel gevallen een mooie oplossing. Met een dakopbouw creëer je een volwaardige verdieping op een bestaande woning. Onderstaande foto laat zien dat het in dit geval gaat het om een nokverhoging. De nok wordt dan omhoog geplaatst, waardoor een kleine, lage zolder een volledige verdieping wordt. Hoeveel geld je kwijt bent, hangt af van de oppervlakte. Een dakopbouw kost je ongeveer 2.000 euro per m2.

Dakopbouw of dakkapel zolder

3. Zolder met dakkapel

Wil je jouw donkere rommelzolder omtoveren tot een kantoor of slaapkamer met veel licht? Kies dan voor een dakkapel. De kosten voor een dakkapel bedragen al snel 9.000 euro. Maar met enkel een dakkapel ben je er natuurlijk niet. Vaak plaats je ook meteen extra wanden en leg je ook een nieuwe vloer. Knap je de hele zolder op? Dan lopen de kosten snel op tot 25.000 euro.

4. Keuken

Ook met deze verbouwing maak je het zo gek als je zelf wilt. Feit blijft dat luxe keukens helemaal ‘hot’ zijn. Niet alleen een luxe design keuken of kookeiland zijn in trek. Keukens vragen tegenwoordig om topapparatuur, zoals een kokendwaterkraan en een hogedruk stoomoven. Hier hangt al snel een totaal prijskaartje aan van 30.000 euro.

Verbouwing keuken

5. Huis renoveren

Is jouw complete huis toe aan een renovatie? Het renoveren van je huis kost tussen de 300 en 500 euro per m3. En hou bij een complete renovatie van je woning ook zeker rekening met onverwachte uitgaven.

Financier de verbouwing met een verbouwingshypotheek

Bij iedere verbouwing komen weer andere kosten kijken. Denk aan het materiaal dat je kiest, extra opties, en hoeveel werk je uitbesteedt aan een vakman. En vaak vallen de kosten van een verbouwing hoger uit dan vooraf gedacht. Houd hier rekening mee. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan! Wil je liever niet al je spaargeld in de verbouwing stoppen? Dan kan je ervoor kiezen je huidige hypotheek te verhogen voor de verbouwing. 

Verbouwingshypotheek iets voor jou? Neem contact op

Wil je weten of een verbouwingshypotheek in jouw situatie mogelijk is? Ga dan eens in gesprek met één van onze adviseurs. Het eerste gesprek is gratis! Bel 078 648 14 80 of vul het formulier hieronder in.

Heb je een vraag? Bel ons!