Hond in verhuisdoos

5 redenen om te verhuizen


7.536 keer gelezen

Wij Nederlanders verhuizen best veel. Volgens het WoonOnderzoek Nederland is het aantal verhuizingen de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen: 30% sinds 2015! Verhuizen staat gelijk aan een nieuwe fase in je leven: een nieuwe start. Benieuwd welke verhuismotieven er zijn? Wij zetten 5 redenen om te verhuizen voor je op een rij.

1. Gezinsuitbreiding

Een kleine op komst? Gefeliciteerd! Maar hoe zit dat met jouw tweekamerappartement? Een gezinsuitbreiding vraagt vaak om extra ruimte. Meer slaapkamers, een grotere woonkamer en een tuin voor de kids zijn de voornaamste redenen: 39% van jonge gezinnen geeft aan te willen verhuizen voor meer kamers en 29% van gezinnen zonder tuin hebben een verhuiswens (bron: WoON2018). Daarnaast kiezen gezinnen vaker om de drukte van de stad in te ruilen voor een grotere woning in een rustiger gebied buiten de stad.

2. Kleiner wonen

Zijn de kinderen het huis uit en zit je met extra slaapkamers? Veel mensen kiezen op latere leeftijd om te verhuizen naar een kleiner huis: 43% van oudere verhuizers wil naar een kleinere woning (bron: CBS aug 2018). Dat vergt minder onderhoud en is daarnaast ook financieel voordeliger door de lagere maandlasten. Daarnaast is gezondheid ook een verhuismotief binnen deze groep. Bij 37% is dit ook de voornaamste reden. Liever geen trappen meer lopen? Kies voor een appartement of eenlaagse woning!

3. In één klap van je dure hypotheek of hoge huur af

Heb jij jouw hypotheek al een tijd geleden afgesloten en frustreren de lage rentes je? Of betaal jij je elke maand blauw aan hoge huurkosten? Ga verhuizen! Wanneer je naar een (nieuwe) koopwoning verhuist, sluit je in de meeste gevallen een nieuwe hypotheek af. Hierdoor ben je vrij om een nieuwe aanbieder en dus ook lage rente kiezen. Hiermee ben jein één klap van die dure hypotheek af en bespaar je direct op je maandlasten!

4. Verhuizen na scheiding

Een relatiebreuk is nog een reden om te verhuizen. Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan, moet er veel geregeld worden. Zeker als jullie samen een koophuis bezitten. Want wat gebeurt er met het huis? Blijft er iemand in het huis of besluiten jullie allebei te verhuizen? En hoe zit het met de hypotheek als jullie beiden eigenaar zijn? Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan de mogelijkheden bespreken over je hypotheek bij echtscheiding.

5. Energiezuiniger wonen

Wil je graag energiezuiniger wonen en heeft jouw huidige woning bijvoorbeeld een ongunstige ligging voor zonnepanelen? Dan is verhuizen een goede optie! Je kunt hierbij kiezen uit een nieuwbouwhuis waarbij je alles van begin af aan laat installeren, of je kiest ervoor dit zelf (te laten) doen bij een bestaande woning. Helemaal aantrekkelijk: geef je bij jouw hypotheekaanvraag aan te gaan investeren in energiezuinige maatregelen? Dan stijgt je maximale hypotheek naar 106% van de woningwaarde!

Verhuizen? Vraag gratis hypotheekgesprek aan!

Wat je verhuismotief ook is, een nieuwe hypotheek kun je wel gebruiken. En laat onze onafhankelijke adviseurs nu net hierin gespecialiseerd zijn ;) Laat hieronder je gegevens achter of bel 078 648 14 18. Dan gaan we voor jou op zoek naar de laagste rentes in de markt. Pak die verhuisdozen maar!

Heb je een vraag? Bel ons!