gevel huis met ramen en begroeiing

5 redenen om nu een huis te kopen!


11.038 keer gelezen

Al tijden wil je verhuizen, maar iets houdt je tegen! Je kunt je vinger er niet op leggen wat het precies is. Waar wacht je op? 5 redenen om nu de knoop door te hakken!

1. Historisch lage rente

Laag, extreem laag zelfs zijn de hypotheekrentes nu. Maar dat blijft natuurlijk niet eeuwig zo! Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de rentes weer stijgen. En die rentestijgingen van 0,1% lijken weinig voor te stellen, maar..  die kunnen je jaarlijks wel 250 euro opleveren (bij een hypotheek van 250.000 euro). Laat staan als de rente 1% stijgt! Dat zijn heel wat mooie vakanties naar verre landen ;).

2. Nog steeds lage huizenprijzen

Op dit moment zijn de huizenprijzen relatief laag! Maar ook deze gaan alweer omhoog. Kijk maar naar grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Daar stijgen de huizenprijzen in rap tempo. Buiten de randstad zijn de huizen nog steeds erg betaalbaar. Het blijft natuurlijk wel de vraag hoe lang nog…  

3. Nu meer hypotheek dan in 2017!

Jij wil een hypotheek in 2017? Dan mag je de helft minder kosten koper meefinancieren dan in 2016. Je mag nu nog 2% kosten koper bovenop de marktwaarde financieren, maar dat wordt straks 1% en in 2018 zelfs 0%. Dat betekent misschien dat je straks net niet dat huis kunt kopen, wat je op het oog hebt. Kan jij het jezelf dan vergeven? ;)

4. Snel je oude woning verkocht

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een huis. Heb je al een koopwoning? Dan heb je meer kans om snel je huis kwijt te raken, voor een goede prijs! Nu verhuizen is hét perfecte moment voor jou als verkoper en koper.

5. Verwezenlijk jouw droom!

Al deze redenen zijn natuurlijk goed voor je portemonnee. Maar verhuizen doe je niet alleen voor het geld. Je kiest voor een nieuwe leefomgeving, een groter huis of misschien wel voor samenwonen. Je hebt een goede reden om te verhuizen. Waarom dan nog wachten?

Nu een huis kopen? Wij helpen je graag!

Goed dat je eindelijk de stap durft te zetten! En dat hoef je niet alleen te doen, wij helpen je tot aan de sleuteloverdracht en zelfs erna! Bel 078 648 14 18 en eindig deze dag met een glimlach ;).

Heb je een vraag? Bel ons!