5 ballon

5 nieuwe hypotheekverstrekkers: meer mogelijk voor jou!


32.567 keer gelezen

In Nederland zijn er bijna 50 hypotheekverstrekkers op de markt. Die bieden honderden opties! Maar welke moet je kiezen? Voor de laagste rente én beste voorwaarden? Wij lichten 5 nieuwe hypotheekverstrekkers uit en geven een tip om je keuzestress weg te nemen.

Voordelen nieuwe hypotheekverstrekkers

Nieuwe partijen op de hypotheekmarkt betekent meer concurrentie. Voor jou als woningkoper is dat zeker positief. Het zet namelijk de hypotheekrente nog verder onder druk, waardoor de rentetarieven dalen. Daarnaast richten nieuwe hypotheekverstrekkers zich vaak op specifieke doelgroepen, waardoor er meer gespecialiseerde producten beschikbaar zijn en klanten dus meer mogelijkheden op de woning- en hypotheekmarkt hebben. Dus ook een hypotheek die precies aansluit op jouw wensen!

5x nieuwe spelers op de hypotheekmarkt

Ok, een lagere rente staat zeker op het verlanglijstje. Maar nieuwe hypotheekverstrekkers hebben ook speciale kenmerken die jou extra voordeel kunnen bieden. We lichten 5 nieuwe spelers voor je uit.

1. Lot Hypotheken

Lot is een Nederlandse hypotheekaanbieder die sinds dit jaar actief is. Zij bieden momenteel één van de laagste tarieven voor een NHG-hypotheek met iedere rentevaste periode. Voor een periode van 20 jaar vast bieden ze een hypotheekrente van 1,47% (augustus 2020). De afgelopen periode blinken zij vooral uit met supersnelle verwerkingstijden. Waar je bij één van de grootbanken al snel een maand moet wachten, heb je bij Lot een hypotheek met een lagere rente én een snelle verwerking. Bij een aantal klanten werd de hypotheek al binnen enkele dagen akkoord gegeven! Zeker in deze tijd, nu de rentes stijgen, een aanrader. Ook mooi: voor elke duurzaamheidshypotheek die wordt afgesloten, plant Lot hiervoor 2 bomen.

2. MUNT Hypotheken

MUNT Hypotheken is één van de snelst groeiende Nederlandse geldverstrekkers op de hypotheekmarkt. Ze verstrekken hypotheken met geld van institutionele beleggers en investeerders, zoals pensioenfondsen. Bij MUNT Hypotheken kan je boetevrij jouw hypotheek, of een deel hiervan, inlossen vanuit eigen middelen. Ook denken ze graag mee met senioren – zo hebben ze een seniorenpropositie ontwikkeld voor het oversluiten van een hypotheek en het aankopen van een andere woning. Hierbij wordt afgeweken van de standaard inkomens- en lastentoets: MUNT toetst op basis van werkelijke lasten, waardoor senioren hun woonlasten kunnen verlagen. Als één van de weinige in de markt maken zij het ook mogelijk om eventuele aanpassingen aan de koopwoning te financieren op basis van deze werkelijke lastentoets.

3. Vista Hypotheken

Vorig jaar won Vista Hypotheken een prijs voor de beste nieuwe hypotheekverstrekker. Dat moet veel goeds betekenen! Deze ‘groene’ partij richt zich met name op jonge kopers en geven rentekortingen voor energiezuinige woningen. Zowel bij het af- of oversluiten van een hypotheek op een bestaande woning met energielabel A, als bij een nieuwbouwwoning. Daarnaast krijg je één van de laagste rentes in de markt!

4. Venn Hypotheken

Voor hypotheken zonder NHG heeft Venn Hypotheken één van de voordeligste rentes op de hypotheekmarkt. Ze hebben ook een uitgebreide regeling voor een overbruggingskrediet (aankoop woning) én aanzienlijk ruimere mogelijkheden voor ZZP’ers. Zo hanteren zij de 1-2-3 regeling als standaard en zonder opslag op de hypotheekrente. Dit houdt in dat het inkomen van het eerste jaar 1x meetelt, die van het tweede jaar 2x en het inkomen van het derde jaar 3x. Voor de vaststelling van de maximale hypotheek wordt dit totaal door 6 gedeeld. Hierdoor kun jij vaak meer lenen!

5. Dynamic Credit

Deze hypotheekverstrekker is al iets langer actief, maar biedt sinds 2019 ook een Verhuurhypotheek: speciaal voor mensen die een woning willen kopen om deze te verhuren. In veel gevallen financieren ze zelfs tot 90% van de waarde in verhuurde staat! In de grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) is de waarde van de woning in verhuurde staat ongeveer 90% van de marktwaarde. Klanten hoeven vaak relatief weinig eigen middelen in te brengen en deze hypotheekvorm wordt zowel gebruikt door klanten die willen investeren in vastgoed, als voor familieverhuur: ouders aan kinderen, maar ook andersom.

Teveel keuze? Schakel hulp van Academica in!

Nu hebben we 5 nieuwe hypotheekverstrekkers uitgelicht. Maar er zijn er nog veel meer! Gelukkig hoef je dit niet alleen uit te zoeken: mét een belletje naar Academica achterhalen onze adviseurs precies welke hypotheekverstrekkers voor jou interessant zijn. Wij zijn onafhankelijk en vergelijken alle partijen in Nederland. Voor de laagste rentes mét de beste voorwaarden!

Vraag gratis eerste gesprek aan

Bel ons op 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter. Dan gaan wij voor jou aan de slag. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!