Huizen Amsterdam

5 huizen die je ook kan kopen voor 1,45 miljoen


22.378 keer gelezen

Vorige maand werd een rijtjeshuis van 144 m2 in Amsterdam verkocht voor het enorme bedrag van 1,45 miljoen euro! In een normale woonwijk. Tja, maar dan woon je wel middenin dé hoofdstad. Heb je voor dat geld liever iets groters? Deze huizen kan je ook kopen voor dat bedrag.

1. Stolpboederij in Amsterdam, € 1.250.000

Stolpboederij in Amsterdam - Funda
Bron: Funda

Voor minder geld heb je een grotere oppervlakte (209 m2) en een vrijstaande woning (klein detail: maar de helft is van jou). Niet midden in het centrum, maar wel met vrij uitzicht over een beschermd natuurgebied. Én je kunt zeggen dat je in Amsterdam woont. Het moderne interieur zal je verbazen, want vanbinnen is de stolpboederij volledig vernieuwd.

2. Droomvilla in Castricum, € 1.375.000

Droomvilla in Castricum - Funda
Bron: Funda

Op zo’n driekwartier afstand van Amsterdam staat deze droomvilla, aan één van de oudste en landelijkste wegen van Castricum. In de kelder vind je een ware ontspanningsruimte met videogame (room), tafeltennis en poolbiljard. Je kunt hier natuurlijk ook je eigen fitness ruimte van maken. Even naar buiten? Dan ben je zo bij het strand.

3. Fabrikantenvilla in Haaksbergen, € 1.295.000

Fabrikantenvilla in Haaksbergen - Funda
Bron: Funda

In het oosten van het land heb je voor dit bedrag nóg meer ruimte. Deze monumentale villa heeft namelijk een oppervlakte van 999 m2 en een perceel van 3.298 m2! Deze fabrikantenvilla is het toonbeeld van het textielverleden van Twente. En je koopt toch nog een klein beetje Amsterdam.. de naam van de Villa? Villa Jordaan!

4. Monumentale kapel in Wijchen, € 1.250.000

Monumentale kapel in Wijchen - Funda
Bron: Funda

In het mooie Wijchen koop je voor dit bedrag niet zomaar een huis, maar een ware kapel waar je in kunt wonen. De combinatie van een monumentaal kerkgebouw met modern design maakt deze woning uniek. De oude kerkdeuren vormen nog altijd de entree van de woning. Stel je eens voor, dat je zo je woning binnenstapt… En je betaalt 200.000 euro minder dan voor het rijtjeshuis in Amsterdam. Koopje toch?

5. Molen in Alphen aan den Rijn, € 1.395.000

Molen in Alphen aan den Rijn - Funda
Bron: Funda

Poëtischer kan haast niet! Deze monumentale molen met diverse bijgebouwen komt uit de 17e eeuw en is vroeger gebruikt geweest om de polders te bemalen. En ook vandaag de dag kan de molen nog op vrijwillige basis gebruikt worden. De huidige eigenaar heeft de molen verbouwd tot een prachtige woonruimte met respect voor het monument. Zeker een kijkje waard!

Een hypotheek afsluiten? Kies Academica!

Zit er iets voor je tussen? Of heb je al een ander droomhuis op het oog? Vraag een gratis hypotheekgesprek aan bij Academica. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!