Vrouw met kind op boot

5 duurste huizen in Nederland + hypotheeklasten!


31.878 keer gelezen

Het is zo heerlijk, rondneuzen op Funda. Misschien kijk je stiekem bij huizen die niet helemaal in je budget passen. Maar weet jij je ook wat de duurste huizen in Nederland zijn die nú te koop staan? Wij zetten ze voor je op een rij, inclusief de maandelijkse hypotheeklasten (rente 2%). Schrik niet ;)

Duurste huizen september 2017

1. Dam 5/Z, Amsterdam - €24.700.000

  • Hypotheeklasten per maand: € 91.296,01 
  • Woonoppervlakte: 1.047m²

Een penthouse boven de dam, mét 15 slaapkamers en een uitzicht over de hele stad. Koop je dit penthouse? Dan mag je gebruikmaken van de vijf sterren residential services van het naastgelegen Grand Hotel Krasnapolsky. Wat dacht je van een privé butler, valet parking en roomservice? Je hebt een prachtige buitenruimte die rond jouw volledige penthouse loopt. In totaal 184m², de hele dag zon! Je buurman is megaster Justin Bieber. Dus als je niet van gillende meisjes houdt moet je misschien nog even verder kijken. Verder is dit stulpje natuurlijk een droomwoning! Maar dat mag ook wel voor het duurste huis te koop in Nederland!

2. Bentveldsweg 142, Aerdenhout - €16.750.000

  • Hypotheeklasten per maand: € 61.911,26 per maand
  • Woonoppervlakte: 980m²

Dit is meer dan een huis: landgoed ‘Klein Bentveld’ bestaat uit een koetshuis, een Jagthuys, opstallen en een park van in totaal bijna 4 hectare! Koop je dit landgoed? Dan krijg je 980m² woonoppervlakte met 37 kamers waarvan 9 slaapkamers, een heuse bibliotheek en een garage waar je met gemak 7 auto’s in kwijt kunt. De marmere vloeren zijn uiteraard overal voorzien van vloerverwarming. Verder krijg je er nog een zwembad, kunstgrasveld en tennisbaan. Tot slot bevindt zich op dit enorme landgoed ook nog een dagverblijf voor de tuinman van 12,2 m². Voorzien van elektra, een keukenblokje en een aparte wc. Dit huis behoort met recht tot de duurste huizen van Nederland!

 

3. Dam 5/X+Y, Amsterdam - €16.600.000

  • Hypotheeklasten per maand: € 61.356,83 
  • Woonoppervlakte: 672m²

Je ziet het goed, het gaat hier om vrijwel hetzelfde adres als de nummer 1 van deze lijst. Ook dit penthouse is gelegen midden op de Dam, naast het prestigieuze Grand Hotel Krasnapolsky. Een privé butler staat voor je klaar (als je wilt) en je kunt gebruikmaken van alle faciliteiten van het hotel. Het penthouse is gelegen op het zuiden, met een zonneterras van 96m²! Eerlijk is eerlijk: dit exemplaar is iets kleiner dan het duurste huis te koop in Nederland. In plaats van 15 slaapkamers heb je er 11. Ook qua woonoppervlakte lever je iets in: 676m² in plaats van 1.047m². Nog steeds acceptabel, toch?

4. Nieuw-Loosdrechtsedijk 8, Loosdrecht - €15.000.000

  • Hypotheeklasten per maand: € 55.442 
  • Woonoppervlakte: 1.233 m²

Word je morgen in 1 klap miljonair? Dat is dit stulpje misschien iets voor je! Voor 15 miljoen ben je eigenaar van twaalf hectaren bos, weilanden, water en een monumentale parktuin. De woonruimtes zijn verdeeld in een groot hoofdverblijf met 8 slaapkamers, en natuurlijk een koetshuis waar plaats is voor 5 auto’s en nog een volledig zelfstandig appartement te vinden is. Handig voor personeel! Paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het landgoed heeft vijf paardenstallen met 25 boxen, 2 wasplaatsen en twee rijbanen op wedstrijdformaat! Verder beschik je natuurlijk over een eigen tennisbaan. En ben je de paarden zat? Dan heb je ook nog een eigen hertenkamp. Niet het duurste huis te koop in Nederland, wellicht wel het mooiste!

5. Vogellaantje 1, Naarden - €12.500.000

  • Hypotheeklasten per maand: € 46.202,43 
  • Woonoppervlakte: 2.000 m²

Deze villa ontworpen door Jan des Bouvrie is op het zuiden gebouwd in een U-vorm. Met 9 slaapkamers en 7 badkamers doet hij niet onder voor zijn voorgangers. Qua woonoppervlakte is deze villa zelfs groter! De klimaatbeheersing in het huis wordt elektronisch geregeld - geen airco maar koeling. In het soutterain dat onder het hele huis doorloopt vind je een groot zwembad, een stoomsauna, fitness-, douche- en massageruimte en een geklimatiseerde wijnkelder. En genoeg buitenruimte: je hebt een totale perceeloppervlak van 9.250 m². Wellicht wat klein vergeleken bij het landgoed hiervoor (12 hectaren!). Maar nog steeds het overwegen waard ;).  

Het állerduurste huis te koop in Nederland? Prijs op aanvraag!

Dit huis steekt waarschijnlijk met kop en schouders boven de duurste huizen in Nederland uit. Landgoed Wielewaal is ooit gebouwd in opdracht van Frits Philips, de grondlegger van het huidige Philips concern. Met een vloeroppervlak van 2.582 vierkante meter en vier extra woningen verspreid over het hele landgoed voor personeel, gasten of familie. Voor iedereen die benieuwd is wat je voor dit prachtstulpje moet neertellen, slecht nieuws! De prijs wordt alleen bekendgemaakt aan échte belangstellenden, op aanvraag.

Ook op zoek naar jouw droomwoning?

In welke prijsklasse je ook zoekt: Academica helpt jou bij het vinden van je hypotheek. We vergelijken álle aanbieders voor je zodat je zeker weet dat je de beste hypotheek vindt! Bel 078 648 14 18, we helpen graag!

Bekijk jouw mogelijkheden

Heb je een vraag? Bel ons!