Persoon met hoed in zwembad

5 anti-inbraak tips voor je vakantie + korting op alarmsysteem


13.831 keer gelezen

Vakantieperiode! Jij wil natuurlijk onbezorgd op reis. Daarom 5 anti-inbraak tips voor de zomer. Inclusief flinke korting op een compleet alarmsysteem voor in je huis. Hebben wij voor je geregeld.

5 anti-inbraak tips

Hieronder 5 handige tips zodat jij met een veilig gevoel op vakantie kan gaan! 

1. Laat je huis bewonen tijdens vakantie

Een leeg huis is een risico. Dus tip nummer 1: zorg ervoor dat je huis bewoond is. Airbnb, HomeAway, Wimdu of Turnkey, genoeg opties om je huis een korte periode te verhuren. Heb je zelf nog geen vakantieadres? Via Home Exchange ruil je zelfs van woning! Op de websites staan duizenden huizen in de hele wereld aangeboden. Twee vliegen in één klap. Heb je een hypotheek? Check dan bij jouw bank of deze vorm van tijdelijke bewoning is toegestaan.

2. Geef door aan buren dat je op vakantie bent

Als er niemand is die permanent in jouw huis zit, dan kun je in elk geval de buren laten weten dat je weg bent.

  • Vertel je directe buren dat je op vakantie bent.
  • Tegenwoordig zijn er veel WhatsApp buurtgroepen. Handig om ook hier een berichtje in te plaatsen wanneer je weg bent. Let op: de groep moet natuurlijk niet te groot zijn. Deel je vakantie alleen met buren die je vertrouwt!

3. Maak je huis ‘bewoond’

Dé anti-inbraak tip is natuurlijk inbrekers te laten geloven dat je NIET op vakantie bent. En zo doe je dat:

  • Carport of eigen oprit? Maak iemand in jouw straat blij met een extra parkeerplek!
  • Laat post minimaal één keer in de drie dagen van de mat halen.
  • Zorg dat kliko’s voor de deur geleegd worden (maar laat ze ook geen twee of drie weken helemaal leeg).
  • Zet je lampen aan en uit. Tegenwoordig zijn er ‘slimme’ verlichtingssystemen te koop, die je op afstand met een app bedient. Zelfs vanuit het buitenland!

4. Investeer in een goed alarmsysteem

Groot nadeel van die ‘slimme’ verlichting? Het is vaak duur en je moet op vakantie regelmatig je telefoon erbij pakken. En die wil je juist wel even wegleggen toch? Er is maar één investering voor een écht veilige vakantie: een alarmsysteem. Jij hoeft niks te doen. Tenminste, daar gaan we vanuit! Je krijgt namelijk alleen een melding wanneer je alarm afgaat! 

5. Laatste tip: alarmsysteem met Academica-korting!

Ja, je leest het goed. Via Academica krijg je nu flinke korting op een compleet alarmsysteem. Je betaalt maar 995,-! Via de mobiele app en web-app kun je jouw alarmsysteem op afstand bedienen en apparaten of toestellen in je woning beheren. Je ziet meteen wat er in en rond je woning gebeurt, waar je ook bent: op vakantie of gewoon een dagje weg. Bekijk de kortingsregeling hier.

Vraag?

Vul hieronder het formulier in of bel: 078 648 14 18.

Heb je een vraag? Bel ons!