Bovenkant gevel huis

1,60% rente 10 jaar vast: vis niet achter het net!


12.578 keer gelezen

Ben je op zoek naar een nieuwe hypotheek? Goed nieuws: de hypotheekrente bij 10 jaar rentevast is nog steeds erg laag. Bekijk hieronder 3 redenen waarom het nu slim is om voor dit tarief te kiezen.

3 voordelen hypotheekrente 10 jaar vast
 

1. Superscherpe rente

Anders dan veel banken beweren, is het einde van de extreem lage hypotheekrentes nog  helemaal niet voorbij. Sterker nog, de hypotheekrentes zijn recent nog iets verder gedaald. Vooral 10 jaar rentevast is  nog steeds súperscherp: 1,60% (maart 2017).   

2. Een overzichtelijke periode

Flexibel! Dat ben je met een hypotheek  met 10 jaar rentevast. Ondanks dat er in 10 jaar veel kan gebeuren. Denk aan gezinsuitbreiding, een verhuizing of salariswijziging. Met een rentevaste periode van 10 jaar kun je jouw hypotheek na die periode zonder boete oversluiten (en dus aanpassen). Met een hypotheek van 20 of 30 jaar rentevast is dat iets lastiger, maar daar krijg je weer meer zekerheid voor terug!

3. Sneller oversluiten

Stel: de rentes dalen verder en je wilt jouw hypotheek oversluiten. Dan is het voordeliger een hypotheek met een 10 jaar vaste rente aan te passen dan een hypotheek met een langere rentevaste periode.  De bank vraagt namelijk een vergoeding voor gemiste rente-inkomsten. Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger die vergoeding.   

Let op: 10 jaar vast vaak duurder bij bank!

Niet overal zijn de rentetarieven even laag. Jouw bank biedt wellicht een hoger rentetarief dan 1,60%. Reden: banken bieden alleen eigen rentetarieven en hypotheekproducten er wordt niet vergeleken met andere aanbieders. Gelukkig is er een simpele oplossing...

Niet achter het net vissen? Neem contact op!

Bel 078 648 14 18 voor het tarief van 1,60% voor 10 jaar rentevast. Academica vergelijkt al meer dan 30 jaar álle hypotheekrentes in de markt. Dus ook die van jouw eigen bank. Zo weet je zeker dat wij altijd de laagste hypotheekrente voor je boven water krijgen. Wat je wensen ook zijn! Je gegevens achterlaten mag ook!

Heb je een vraag? Bel ons!